Pigmentvlekken - YOU body and skin

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn verkleuringen van de huid als gevolg van een overproductie van pigment in je huid. Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijvoorbeeld blootstelling aan zonlicht, hormonen, maar ook ouderdom en medicijngebruik kunnen dit stimuleren. Tijdens de zwangerschap kun je bij blootstelling aan zonlicht melasma, of zwangerschapsmasker oplopen. Dit is het gevolg van je zwangerschapshormonen. 

Pigmentvekken verminderen in Overijse

Pigmentvlekken helemaal voorkomen is lastig, maar gelukkig kunnen we ze bij YOU in Overijse goed behandelen. Behandelingen die we veel toepassen om pigmentvlekken aan te pakken zijn HydraFacial, collageen inductie therapie en peelings. Om jouw huid weer mooi egaal te krijgen bekijken we deze eerst goed tijdens een huidanalyse. We krijgen zo een goed beeld van de conditie van je huid en de verschillende huidlagen waardoor we de behandeling van pigmentvlekken exact kunnen afstemmen op jouw huid. Uit de huidanalyse volgt altijd een behandelplan op maat en we adviseren jou over de juiste thuisverzorging. We leggen stap voor stap uit wat wij doen en wat we van jou verwachten voor het beste resultaat. 

Behandeltraject pigmentvlekken verminderen

Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Wij adviseren altijd een reeks van 4 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken. Vervolgens raden we ter onderhoud één behandeling per 3 maanden aan. Het behandelplan dat we bij jou gaan toepassen is gebaseerd op jouw huidconditie en wensen en kan hier dus van afwijken. We bespreken dit altijd tijdens de eerste afspraak.