Collageen inductie therapie (SkinPen)

Heb je last van pigmentvlekken, een verslapte huid of littekens (bijvoorbeeld als gevolg van ontstekingen of puisten) dan is collageen inductie therapie een doeltreffende behandeling om je huid weer egaal te maken, de structuur van je huid te verbeteren en te zorgen voor meer elasticiteit en een frisser uiterlijk.  

Collageen inductie therapie in Overijse

Bij YOU passen we collageen inductie therapie toe met behulp van de SkinPen. Dit is het eerste FDA-goedgekeurde systeem voor collageen inductie therapie. We maken met dit apparaat hele kleine kanaaltjes in je huid, waardoor het natuurlijke herstelproces van je huid wordt geactiveerd. Je huid wordt gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Deze stoffen zorgen ervoor dat je huid soepel en elastisch wordt.

Skinpen is een geschikte behandeling wanneer je last hebt van:

Hoe gaat de Collageen INDUCTIE THERAPIE (SKINPEN) in zijn werk?

Voordat we je huid gaan behandelen maken we altijd een uitgebreide huidanalyse. Daarmee kunnen we in de diepere huidlagen kijken en precies vaststellen wat jouw huid nodig heeft, zodat we de behandeling daar nauwkeurig op af kunnen stemmen. De behandeling zelf start altijd met het aanbrengen van een beschermende gel. Tijdens de behandeling kun je wat lichte prikjes op je huid voelen. Na afloop brengen we een speciale crème aan die de huid kalmeert, verzacht en herstelt. 

Resultaat Collageen inductie therapie (skinpen)

Na de behandeling is je huid egaler, is de huidstructuur verfijnd, zijn lijntjes minder zichtbaar en is je huid soepel en elastisch. Voor het beste resultaat raden we altijd een kuur aan van ongeveer 4 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken. Vervolgens raden we ter onderhoud één behandeling per 3 maanden aan.