Couperose en rosacea - YOU body and skin

Wat is couperose?

Bij couperose heb je kleine, zichtbare rode bloedvaatjes op je gezicht, hals, of decolleté. De vaatjes zijn zichtbaar doordat ze verwijd zijn en hebben geen functie, omdat ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof of de afvoer van afvalstoffen in je huid. Couperose is het gevolg van verslapte oppervlakkige bloedvaatjes in de huid die vervolgens verwijden. Meestal komt dit door veroudering van de huid, maar ook erfelijkheid speelt een rol. Helaas verdwijnen de vaatjes niet vanzelf. 

WAT IS ROSACEA?

Rosacea is een huidaandoening die veel voorkomt en chronisch is. Het begint vaak met roodheid op je wangen, neus, kin of voorhoofd. Behalve roodheid kunnen ook verwijde rodde bloedvaatjes (couperose) ontstaan, eventueel gecombineerd met blaasjes, puistjes en ontstekingen. Rosacea kan mild tot ernstig zijn en de ernst kan bovendien erg variëren. Wat de precieze oorzaak van rosacea is, is onbekend. Waarschijnlijk spelen erfelijke aanleg, leefstijl en invloeden van buitenaf wel een rol in zowel het ontstaan als de ernst van de huidaandoening. 

Couperose- & rosaceabehandeling in Overijse

Couperose en rosacea worden door veel mensen als cosmetisch storend ervaren. Rosacea is een chronische huidaandoening die helaas niet zomaar verdwijnt. Maar bij YOU in Overijse kunnen we er met de juiste behandeling wel voor zorgen dat je huid rustiger, gezonder en egaler wordt. Door de thuisbehandeling die wij jou adviseren goed te volgen is de kans het grootst dat je de bereikte resultaten kunt onderhouden.

We starten altijd met een huidanalyse waarbij we foto’s van jouw huid maken om een goed beeld van jouw huid en huidconditie te krijgen. Op basis van deze analyse kunnen we je goed adviseren over de juiste behandeling en de thuisverzorging. Behandelingen die we veelal toepassen om een huid met couperose en rosacea te behandelen zijn HydraFacial en Meta Therapy, SkinPen en peelings. In overleg met jou maken wij een behandelplan op maat en we leggen je stap voor stap uit wat we gaan doen en wat we van jou verwachten.