Ontstekingsgevoelige huid - YOU body and skin

WAT IS EEN ONTSTEKINGS-GEVOELIGE HUID?

Een ontstekingsgevoelige huid heeft last van puisten en ontstekingen. Dit huidprobleem kan verschillende oorzaken hebben, maar ontstaat vaak als gevolg van een combinatie van factoren. Hierbij kun je denken aan een versnelde talgproductie, dehydratatie van de huid, verstopte talgklieren, hormonale veranderingen en het gebruik van bepaalde medicatie.

Bekende problemen waarmee je te maken krijgt als je hier last van hebt zijn een vette t-zone (voorhoofd, neus en kin), een glimmende huid, grove poriën, mee-eters en puistjes, ontstekingen in de huid en een oneffen huidstructuur. Als gevolg van een ontstekingsgevoelige huid kan je ook last hebben van littekens.

Behandeling van ontstekingen

Een ontstekingsgevoelige huid is vervelend, maar kan in de meeste gevallen gelukkig goed worden behandeld. Bij YOU in Overijse pakken we jouw ontstekingsgevoelige huid op een professionele manier aan. We leggen je graag uit wat we doen om jouw huid weer te laten stralen.

We starten altijd met een huidanalyse waarbij we foto’s van jouw huid maken om een goed beeld van jouw huid en huidconditie te krijgen. Op basis van deze analyse kunnen we je goed adviseren over de juiste behandeling en de thuisverzorging. Behandelingen die we veelal toepassen om puisten en ontstekingen doeltreffend te verminderen zijn peelings, Enzymeopeels, HydraFacial, collageen inductie therapie (SkinPen) en LED-Therapie. We maken in overleg een behandelplan op maat en leggen je stap voor stap uit wat we gaan doen en wat we van jou verwachten. 

Behandeltraject ontstekings-gevoelige huid

Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Wij adviseren altijd een reeks van 4 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken. Vervolgens raden we ter onderhoud één behandeling per 3 maanden aan. Het behandelplan dat we bij jou gaan toepassen is gebaseerd op jouw huidconditie en wensen en kan hier dus van afwijken. We bespreken dit altijd tijdens de eerste afspraak.