Littekens - YOU body and skin

Wat zijn littekens?

Littekens zijn het gevolg van een beschadiging van de huid. Bijvoorbeeld wanneer je last hebt gehad van ernstige acne, of na een (schaaf)wond of operatie. Littekens kunnen permanent een rode of bruine verkleuring vertonen en laten oneffenheden in de huid achter. Dit kan er onrustig uitzien. Vaak worden littekens daarom als ontsierend ervaren. 

Behandeling van littekens in Overijse

Gelukkig zijn er verschillende manieren om littekens doeltreffend te verminderen. Let op: littekens verdwijnen nooit helemaal, maar we kunnen ze bij YOU in Overijse wel dusdanig verbeteren dat ze veel minder opvallen. Hiervoor starten we altijd met een huidanalyse. Om erachter te komen hoe we jouw littekens het beste kunnen behandelen kijken we altijd eerst naar de conditie van je huid en de structuur van de littekens. Daarna stellen we een behandelplan op maat op en adviseren we je over de juiste thuisverzorging. We leggen stap voor stap uit wat we gaan doen en wat we van jou verwachten voor het beste resultaat. Littekens behandelen we met behulp van collageen inductie therapie.

Behandeling van ontstekingen

Meestal zijn meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Wij adviseren altijd een reeks van 4 behandelingen met een tussenpoos van 4 weken. Het behandelplan dat we bij jou gaan toepassen is gebaseerd op jouw huidconditie en wensen en kan hier dus van afwijken. We bespreken dit altijd tijdens de eerste afspraak.