Definitieve ontharing

Op het gebied van definitieve ontharing zijn er verschillende opties. Bij YOU hebben we het aanbod grondig onderzocht en verschillende systemen getest. Vervolgens hebben we de volgens ons meest innovatieve en doeltreffende methode van definitieve ontharing gekozen: MedCos IPL. Dat is op dit moment het veiligste, meest efficiënte en snelste definitieve ontharingssysteem op de markt.

Definitieve ontharing in Overijse

IPL is een ontharingsmethode die werkt op basis van een puls van licht. Die lichtpuls wekt warmte op in de haarzakjes en vernietigt deze, waardoor er geen haartje meer terug kan groeien. Bij YOU kunnen we elk deel van je lichaam op deze manier eenvoudig en pijnloos ontharen. 

Hoe gaat definitieve ontharing in zijn werk?

Een lichtflits van de MedCos IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Dit zorgt ervoor dat er per lichtpuls veel haarfollikels worden uitgeschakeld en maakt het een snelle behandeling. Zo is de gemiddelde behandeltijd voor het definitief ontharen van oksels of bikinilijn slechts 5 minuten. Let erop dat je vanaf 6 weken voor de behandeling geen haartjes mag epileren. Scheren mag tot 4 dagen voor de behandeling. Verder is het belangrijk de zonnebank te vermijden 2 weken voor de behandeling tot 3 weken erna.

Resultaat Definitieve ontharing

Het resultaat van definitieve ontharing is een gladde huid waarbij ingegroeide haartjes, ontstekingen en jeuk verleden tijd zijn. De groei van haartjes verloopt in verschillende fases en alleen de haartjes die zich in de groeifase bevinden zijn gevoelig voor behandeling met licht. Voor een blijvend resultaat zijn daarom meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen je precies nodig hebt, hangt af van je haar- en huidskleur, maar ook van de dikte en dichtheid van de haartjes en de plek op je lichaam. Helaas werkt de behandeling niet op blonde of grijze haren.